28 stycznia 2017

Pasta na szybko!

Makaron z kiełbasą chorizo, pieczarkami i czerwoną cebulą zapiekany pod serem

Był sylwester i tyle w tej lodówce zostało... Między innymi musiałam zmierzyć się ze smutnymi pieczarkami, dużym kawałkiem sera i masą sosu na pizzę. Oto efekty mojej wojny.

Wszystko wyszło zaskakująco pyszniutkie! Nawet nie sądziłam, ze stworzę coś aż tak smacznego. Dlatego też dzielę się z Wami przepisem i pomysłem ;). Wszystkie smaki idealnie ze sobą grają, czerwona cebula dodaje całemu daniu słodkości, kiełbasa pikanterii... No po prostu moje ulubione połączenie ;).

Danie robi się szybciutko, obiad macie gotowy praktycznie w 30 minut! Danie idealnie rozgrzewa w te zimowe dni.





Przepis na 3 większe porcje:
- połowa czerwonej cebuli
- 5 pieczarek
- 15 cm kiełbasy chorizo
- 1 passata pomidorowa
- poł opakowania makaronu kokardek
- sól, pieprz, słodka i ostra papryka
- 5 plasterków sera

1. Makaron gotujemy.

2. Cebulę kroimy w piórka, wrzucamy na patelnię i smażymy do zeszklenia. Dorzucamy pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę.

3. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy razem przez jakieś 10 minut.

4. Dolewamy passaty, doprawiamy.

5. Ugotowany makaron umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy naszym sosem, a na wierzchu układamy ser.

6. Całość pieczemy w 180 stopniach do zapieczenia sera czyli przez jakieś 10 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz