Makaron z kiełbasą chorizo, pieczarkami i czerwoną cebulą zapiekany pod serem |
Wszystko wyszło zaskakująco pyszniutkie! Nawet nie sądziłam, ze stworzę coś aż tak smacznego. Dlatego też dzielę się z Wami przepisem i pomysłem ;). Wszystkie smaki idealnie ze sobą grają, czerwona cebula dodaje całemu daniu słodkości, kiełbasa pikanterii... No po prostu moje ulubione połączenie ;).
Danie robi się szybciutko, obiad macie gotowy praktycznie w 30 minut! Danie idealnie rozgrzewa w te zimowe dni.
- połowa czerwonej cebuli
- 5 pieczarek
- 15 cm kiełbasy chorizo
- 1 passata pomidorowa
- poł opakowania makaronu kokardek
- sól, pieprz, słodka i ostra papryka
- 5 plasterków sera
1. Makaron gotujemy.
2. Cebulę kroimy w piórka, wrzucamy na patelnię i smażymy do zeszklenia. Dorzucamy pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę.
3. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy razem przez jakieś 10 minut.
4. Dolewamy passaty, doprawiamy.
5. Ugotowany makaron umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy naszym sosem, a na wierzchu układamy ser.
6. Całość pieczemy w 180 stopniach do zapieczenia sera czyli przez jakieś 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz