1 czerwca 2016

Wrapy lepsze niż fast food!

Owsiane zgrillowane naleśniki z kurczakiem, cieciorką, suszonymi pomidorami i cukinią
Naleśniki były wręcz wyborne. Danie zasługuje u mnie na 6+. Zdecydowanie mój ulubieniec.

Gdyby nie to, że jestem tutaj po to, aby próbować nowych połączeń i przedstawiać Wam nowe pomysły, jadłabym te naleśniki na okrągło.

Hmm... ale skoro ja nie mogę, to Wam szczerze polecam to rozważyć :D. Są naprawdę super i idealnie imitują te wszystkie wrapy z fast foodów!

Wskazówka dietetyczna: Świeża natka pietruszki zawiera bardzo dużo witaminy C.

Przepis na 3 naleśniki:

Naleśniki smażymy z tego przepisu

Składniki na farsz:


- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- 3/4 małej cukinii
- 1/2 słoika pomidorów suszonych
- 3/4 puszki ciecierzycy
- pieprz, sól, papryka słodka, papryka ostra

1. Pierś kroimy na mniejsze kawałki, analogicznie postępujemy z warzywami.

2. Pierś smażymy na patelni, przyprawiamy, dorzucamy warzywa. Smażymy do miękkości.

3. W misce obok dokładnie rozgniatamy widelcem ciecierzycę. Dodajemy przestygnięty farsz i mieszamy.

4. Farsz nakładamy na środek naleśnika i na wzór burrito składamy w koperty. Tak złożone naleśniki układamy w urządzeniu grillowym i zapiekamy. Smacznego!

4 komentarze: