Tortille ze szpinakiem, kurczakiem i sosem koperkowym |
Sos koperkowy to marzenie. Nie dodajemy tam żadnego majonezu, wszystko gładko przejdzie na jogurcie, obiecuję, będziecie usatysfakcjonowani. Ja sobie wszystkie składniki naszykowałam wcześniej i miałam jedzonko na następny tydzień, powiedzmy. Bardzo to praktyczny pomysł. A, zjadłabym sobie teraz nawet...
A w ogóle! To nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sobie takie dobroci do szkoły zapakować! Czemu nie, niech inni zazdroszczą :D.
Przepis na 5 wrapów:
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- 3/4 ogórka
- kilka garści szpinaku
- 3-4 plastry fety
- 5 wrapów
Na sos:
- 330ml jogurtu greckiego
- pół pęczka koperku
- sól, pieprz, czosnek granulowany
1. Pierś z kurczaka kroimy w paski i smażymy na patelni. Doprawiamy. Odstawimy do ostygnięcia.
2. Ogórka kroimy w plastry, fetę w kostki.
3. Sos wykonujemy dodając do jogurtu poszatkowany koperek i przyprawy.
4. Składamy naszą tortillę wedle uznania, co kto lubi! Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz