1 kwietnia 2017

Wrapy z sosem koperkowym!

Tortille ze szpinakiem, kurczakiem i sosem koperkowym
Jak można się im oprzeć? No bo ja jakoś nie potrafię... Dobry sposób na przemycenie jak największej ilości witamin do naszej diety. A na upartego jak nie macie placków do wrapów, to naleśniki też przejdą, hahah.

Sos koperkowy to marzenie. Nie dodajemy tam żadnego majonezu, wszystko gładko przejdzie na jogurcie, obiecuję, będziecie usatysfakcjonowani. Ja sobie wszystkie składniki naszykowałam wcześniej i miałam jedzonko na następny tydzień, powiedzmy. Bardzo to praktyczny pomysł. A, zjadłabym sobie teraz nawet...

A w ogóle! To nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sobie takie dobroci do szkoły zapakować! Czemu nie, niech inni zazdroszczą :D.



Przepis na 5 wrapów:
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- 3/4 ogórka
- kilka garści szpinaku
- 3-4 plastry fety
- 5 wrapów
 
Na sos:

- 330ml jogurtu greckiego
- pół pęczka koperku
- sól, pieprz, czosnek granulowany

1. Pierś z kurczaka kroimy w paski i smażymy na patelni. Doprawiamy. Odstawimy do ostygnięcia.

2. Ogórka kroimy w plastry, fetę w kostki.

3. Sos wykonujemy dodając do jogurtu poszatkowany koperek i przyprawy.

4. Składamy naszą tortillę wedle uznania, co kto lubi! Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz