13 maja 2017

Szybki koktajl mango na jogurcie!

Koktajl z mango i jogurtu
Świetne i szybkie połączenie! W sam raz na pogodę, którą mamy za oknem. Jest kremowy, delikatny i wymaga dokładki. Powstał tak zupełnie przypadkowo, ale uważam, że zasłużył na swoje 5 minut na tym blogu.

Połączenie mango i jogurtu nigdy nie jest mylne! Dodajemy trochę cytryny, żeby wzmocnić smak oraz odrobinę miodu, żeby wszystko było wyważone. A no i co najważniejsze chyba... Tutaj nie musimy się martwić jak się nam obierze mango, może być całe pokiereszowane i tak się zblenduje ;).

Dobra koniec gadania tylko do roboty!

Ps: Ile czasu ja się męczyłam nad zawiązaniem tej kokardki.. :)



Przepis na 3 mniejsze porcje:
- 550g mango*
- 250g jogurtu naturalnego
- sok z połowy cytryny
- szklanka mleka
- łyżeczka miodu

1. Mango obieramy ze skórki. Dodajemy do pozostałych składników i blendujemy. Smacznego!

*Mówię tu o wadze całego owocu, choć im więcej miąższu wyjdzie tym lepiej ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz