Tartaletki z kremem bananowo-porzeczkowym |
Wskazówka dietetyczna: Jeśli chcesz schudnąć same ćwiczenia nie wystarczą... DIETA TO PODSTAWA!
Przepis na 4 porcje:
- 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 3/4 szklanki płatków owsianych
- 1 niecała łyżka stopionego oleju kokosowego (można zastąpić masłem)
- 2-3 łyżki wody
- 1 łyżka mleka (roślinnego lub zwykłego) - opcjonalnie jeśli ciasto będzie tego wymagało
- 1 duża łyżka miodu
Na krem:
- 1,5 dojrzałego banana
- pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej/ kuskus
- 5-6 łyżeczek kwaśnego dżemu
1. Płatki owsiane zblendować na ''mąkę''.
2. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.
3. Ciasto rozwałkować na cienkie placki i dopasować do foremek.
4. Tartaletki zapiekać przez około 10 minut w temperaturze 180˚C.
5. Składniki na krem dokładnie zblendować.
6. Ostygnięte tartaletki wypełnić kremem i udekorować bananem. Zajadać ze smakiem!
Bardzo fajne maleństwa z pomysłowym nadzieniem :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, takie maleństwa lubię najbardziej ;)
UsuńKoniecznie będę musiała wypróbować Twojego przepisu na weekendowy cheat meal! Szybko i smacznie:)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę! Proszę pochwalić się efektami!
Usuń