Sałatka z kurczakiem curry, czerwoną fasolą, kukurydzą, ogórkiem i koperkiem |
Wskazówka dietetyczna: Jeśli jesteś na diecie niskokalorycznej przed spożyciem swojego posiłku dobrze jest wypić szklankę wody. Zmniejszy to Twój apetyt, co sprawi, że zjesz mniej.
Przepis na 3 porcje*:
- główka salaty lodowej
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1/2 puszki kukurydzy
- 4 ogórki gruntowe
- świeży koperek
- sól, pieprz, przyprawa curry
- oliwa z oliwek lub olej lniany
1. Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dobrze doprawić curry! Odstawić do wystudzenia
2. Sałatę porwać, umieścić w pudełkach.
3. Fasolę wyłożyć na sitko i przepłukać, dodać do sałaty.
3. Ogórka obrać, pokroić w półplasterki i razem z kukurydzą dorzucić do sałatki.
5. Dodać kurczaka.
6. Przybrać pokrojonym koprem. Doprawić i skropić oliwą z oliwek lub olejem lnianym.
* Sałatki są przygotowywane z myślą o 3 osobach: mojej mamie, tacie i mnie, także składniki rozdzielam równomiernie do każdego pudełeczka śniadaniowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz