Kasza jaglana ugotowana z żółtkiem, przybrana serkiem mascarpone i malinami |
Dziś rano zależało mi na czymś kremowym i delikatnym, lekko słodkim, ale z wyraźną nutą kwaśności. No i tak znalazłam swojego śniadaniowego faworyta ^^.
Miska mocy haha! Nie wiem jak mam Was przekonać do spróbowania...
Wskazówka dietetyczna: Na zakupy nie chodzimy głodni! Nakupujecie wtedy za dużo niepotrzebnych i niekoniecznie dobrych produktów ;).
Przepis na 1 miseczkę:
- 50g kaszy jaglanej
- 3/4 szklanki mleka
- żółtko
- syrop klonowy/ inne słodzidło
+
- garść mrożonych malin
- kilka łyżeczek serka mascarpone
1. Kasze gotujemy na mleku.
2. Gdy kasza robi się miękka dodajemy żółtko i nasze słodzidło, dobrze mieszamy, tak aby żółtko się nam bezsensownie nie ścięło w miejscu.
3. Przelewamy kaszę do miski i dekorujemy dodatkami, smacznego!
smacznie wygląda
OdpowiedzUsuńA dziękuję bardzo :)
Usuń