Zupa lasagne |
Nie jest robiona na tradycyjnym rosole czy bulionie. Dlatego jest ekspresowa, a mimo to wyjątkowo smaczna i aromatyczna. Pieczarki, mięso i makaron lasagne sprawiają, że zupa jest pożywna i faktycznie w smaku przypomina tą ulubioną polską zapiekankę.
Przepis uważam za udany, nic tylko jeść, nawet ja wzięłam sobie dokładkę, czego normalnie nie robię. Warto było <3.
Także akurat w świąteczną, zabieganą atmosferę polecam przygotować takie danie.Dosłownie prawie wcale nie trzeba stać przy tej zupie, wszystko robi się samo, a potrawa jest gotowa do podania po 30 minutach gotowania. Mniam!
O niej mowa :) |
Oto składniki na 5 słusznych porcji:
- 1 kg przecieru Dawtona z czosnkiem
- 2 szklanki wody
- 5 płatów makaronu lasagne
- 3 garści pieczarek
- czerwona papryka
- 200g mięsa mielonego
- 1 cebula
- ser mozzarella
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra
1. Cebulę pokrojoną w piórka szklimy w garnku na oleju. Dodajemy mięso i podsmażamy.
2. Do garnka dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę. Całość zalewamy przecierem i wodą.
3. Dodajemy pokrojone w ćwiartki pieczarki, doprawiamy i gotujemy aż do zmięknięcia grzybów.
4. W rękach łamiemy na nieregularne kawałki makaron lasagne, dorzucamy go do garnka. Zupę gotujemy aż makaron będzie gotowy.
5. Podajemy udekorowane kawałkami mozzarelli. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz