17 grudnia 2016

Ekspresowa zupa lasagne!

Zupa lasagne
Jest tak wybitnie smaczna! Nie podobna do typowej polskiej zupy, bo jest to zupa, którą nie pogardziłby żaden facet. Uwierzcie, wiem co mówię.

Nie jest robiona na tradycyjnym rosole czy bulionie. Dlatego jest ekspresowa, a mimo to wyjątkowo smaczna i aromatyczna. Pieczarki, mięso i makaron lasagne sprawiają, że zupa jest pożywna i faktycznie w smaku przypomina tą ulubioną polską zapiekankę.

Przepis uważam za udany, nic tylko jeść, nawet ja wzięłam sobie dokładkę, czego normalnie nie robię. Warto było <3.

Także akurat w świąteczną, zabieganą atmosferę polecam przygotować takie danie.Dosłownie prawie wcale nie trzeba stać przy tej zupie, wszystko robi się samo, a potrawa jest gotowa do podania po 30 minutach gotowania. Mniam!


O niej mowa :)

Oto składniki na 5 słusznych porcji:
- 1 kg przecieru Dawtona z czosnkiem
- 2 szklanki wody
- 5 płatów makaronu lasagne
- 3 garści pieczarek
- czerwona papryka
- 200g mięsa mielonego
- 1 cebula
- ser mozzarella
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra

1. Cebulę pokrojoną w piórka szklimy w garnku na oleju. Dodajemy mięso i podsmażamy.

2. Do garnka dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę. Całość zalewamy przecierem i wodą.

3. Dodajemy pokrojone w ćwiartki pieczarki, doprawiamy i gotujemy aż do zmięknięcia grzybów.

4. W rękach łamiemy na nieregularne kawałki makaron lasagne, dorzucamy go do garnka. Zupę gotujemy aż makaron będzie gotowy.

5. Podajemy udekorowane kawałkami mozzarelli. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz