Sałatka z fasolą szparagową, łososiem z puszki i pomidorami suszonymi |
Wskazówka dietetyczna: Wybierając ryby zwracajcie uwagę na ich skrzela, które powinny być krwistoczerwone.
Przepis na 3 porcje*:
- 1 główka sałaty lodowej
- 200g fasolki szparagowej**
- 2 puszki łososia w oleju
- pół słoika pomidorów suszonych
1. Sałatę porwać na mniejsze części.
2. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i dodać do sałaty.
3. Pomidory pokroić na mniejsze części, dorzucić do sałatki.
4. Dodać łososia (odcedzić z oleju).
* Sałatki są przygotowywane z myślą o 3 osobach: mojej mamie, tacie i mnie, także składniki rozdzielam równomiernie do każdego pudełeczka śniadaniowego.
**Fasolkę gotuję dzień wcześniej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz