18 listopada 2015

Nietypowa sałatka z fasolką szparagową i łososiem!

Sałatka z fasolą szparagową, łososiem z puszki i pomidorami suszonymi
Ta sałatka na długo zapadnie nam wszystkim w pamięć! Czasem na potrzebę pojawiają się zupełnie nieplanowane przeze mnie sałatki... i mam wrażenie, że właśnie te są najlepsze! Przecież fasolka szparagowa nie mogła się zmarnować... :)

Wskazówka dietetyczna:
Wybierając ryby zwracajcie uwagę na ich skrzela, które powinny być krwistoczerwone.


Przepis na 3 porcje*:
- 1 główka sałaty lodowej
- 200g fasolki szparagowej**
- 2 puszki łososia w oleju
- pół słoika pomidorów suszonych

1. Sałatę porwać na mniejsze części.

2. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i dodać do sałaty.

3. Pomidory pokroić na mniejsze części, dorzucić do sałatki.

4. Dodać łososia (odcedzić z oleju).

* Sałatki są przygotowywane z myślą o 3 osobach: mojej mamie, tacie i mnie, także składniki rozdzielam równomiernie do każdego pudełeczka śniadaniowego.
**Fasolkę gotuję dzień wcześniej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz