12 września 2015

Kokosanka w kokilce bez laktozy i bez glutenu!

Kokosowe ciasto bez laktozy i glutenu

To ciasto to dla mnie absolutny fenomen! Smakuje idealnie... na pewno zjedna serca nie tylko zwolenników kokosanek! Wypiek jest bez dodatku nabiału zwierzęcego oraz bez glutenu, pierwszy raz udało mi się stworzyć taki przepis :). Nie musicie się martwić o kalorie, Nasz organizm potrzebuje tłuszczy, a zwłaszcza tych zdrowych! Serdecznie polecam wszystkim łasuchom, deser sprawdza się na zimno i na ciepło. Można go podać z gałką lodów i właśnie taką wersję polecam na upały :). Smacznego!

Wskazówka dietetyczna: Co raz więcej ludzi jest uczulonych na laktozę, jeśli masz wzdęcia spróbuj zrezygnować z picia mleka krowiego na jakiś czas.

Przepis na 3 kokilki:
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 3 łyżki miodu
- 1/2 szklanki mleka kokosowego
- 2 jajka

1. Wiórki kokosowe lekko rozdrobnić w blenderze.

2. Dodać pozostałe składniki i przełożyć do kokilek

3. Wstawić do piekarnika i dopiero wtedy zacząć go nagrzewać do 180˚C, po osiągnięciu tej temperatury piec jeszcze około 15 minut do ścięcia i zarumienienia masy. Smacznego jeszcze raz!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz