8 września 2015

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Sałatka z tuńczykiem, czerwoną fasolą, kukurydzą i pomidorami

Tym razem sałatka jeszcze bardziej sycąca! Tuńczyk i fasola to dużo białka... Pamiętajcie także, że im więcej dacie warzyw do sałatki tym lepiej! Misja zdrowe 2. śniadanie idzie pełną parą! Nie rezygnujcie z Siebie...

Wskazówka dietetyczna: Dodawanie do sałatek kasz, ryb, orzechów, produktów wysokobiałkowych sprawi, że na dłużej pozostaniesz syty!


Przepis na 3 porcje*:
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- puszka czerwonej fasolki
- pół puszki kukurydzy
- 2 spore gałązki pomidorów koktajlowych
- garść rukoli
- pół główki sałaty lodowej
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek lub olej lniany

1. Sałatkę i rukolę porwać.

2. Fasolę opłukać dokładnie. Dodać do sałaty.

3. Pomidory pokroić na połówki. Dodać do sałaty.

4. Dodać kukurydzę, tuńczyka. Doprawić. Gotowe!

* Sałatki są przygotowywane z myślą o 3 osobach: mojej mamie, tacie i mnie, także składniki rozdzielam równomiernie do każdego pudełeczka śniadaniowego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz