Sałatka z makaronem, łososiem, pomidorem i pestkami dyni |
Wskazówka dietetyczna: Przygotowując sobie herbatę miejcie na uwadze, żeby dodawać cytrynę dopiero po wyjęciu torebki z kubka, nigdy w trakcie zaparzania. Kwaśne środowisko powoduje wydzielanie się glinu z liści herbaty, co jest bardzo niekorzystne dla Naszego organizmu.
Przepis na 3 porcje*:
- główka sałaty lodowej
- 3/4 szklanki makaronu pełnoziarnistego**
- 150g wędzonego łososia
- 2 gałązki pomidorków koktajlowych
- 3 łyżki pestek dyni
- oliwa z oliwek/ olej lniany
- sól, pieprz
1. Sałatę porwać na drobne części.
2. Dodać ugotowany makaron.
3. Pomidorki pokroić na ćwiartki, dodać do sałatki.
4. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni i posypać na wierzch sałatki.
5. Całość skropić zdrowym tłuszczem i doprawić. Smacznego!
* Sałatki są przygotowywane z myślą o 3 osobach: mojej mamie, tacie i mnie, także składniki rozdzielam równomiernie do każdego pudełeczka śniadaniowego.
** Makaron gotuję dzień wcześniej!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz