Zupa krem z pomidorów i papryki z dodatkiem groszku i mozzarelli |
Swoimi właściwościami i składnikami raczej nie nadaje się do
spożywania latem... no ale co poradzę, że nie mogłam się oprzeć temu
połączeniu! Pomidory to moje drugie życie. Zupa jest pikantna i
rozgrzewająca, zalecam ją wszystkim zimowym zmarźluchom. Świetnie
sprawdzi się również na długie jesienne wieczory, kiedy jest nam
potrzebna konkretna dawka witamin. Jeśli jednak tak jak ja, jesteś fanem
pomidorów to spróbuj jeść ją na zimno. Tak czy tak, polecam!
Przepis na 2 porcje:
- 3/4 pomidorów z puszki- 1 czerwona papryka
- 1/2 cebuli
- 1/2 szklanki wody
- garść rozmrożonego groszku
- sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, oregano, bazylia
1. Pomidory zagotować z pokrojoną papryką i cebulą.
2. Dodać wodę i przyprawić. Gotować do miękkości warzyw.
3. Całość zblendować.
4. Podawać z kawałkami mozzarelli i groszkiem, które świetnie załagodzą ostrość zupy. Smacznego :).
2. Dodać wodę i przyprawić. Gotować do miękkości warzyw.
3. Całość zblendować.
4. Podawać z kawałkami mozzarelli i groszkiem, które świetnie załagodzą ostrość zupy. Smacznego :).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz