Bezlaktozowe placuszki bananowe |
Te placki smaży się z niesamowitą przyjemnością! Wychodzą bardzo subtelnie w smaku, banan nie dominuje w przepisie tak jakbym chciała, ale jest wyczuwalny. Zdecydowanie nadają się na szybkie śniadanie, nie wymagają dużo uwagi, każdy sobie z nimi poradzi. Smacznego ;).
Przepis na 8 placków:
- 50g płatków owsianych
- 1/2 dojrzałego banana
- 1 jajko
- 1/2 łyżki miodu
- cynamon
1. Płatki owsiane zblendować na ''mąkę''.
2. Wszystkie składniki zblendować.
3. Smażyć na teflonowej patelni, na średnim ogniu. Smacznego :).
Moje ulubione! :) Polecam!
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że zasmakowały! :)
OdpowiedzUsuńBanana zamieniłam na jabłko, wyszły wyśmienicie!
OdpowiedzUsuńTo pięknie! Utalentowana kucharka :)
Usuń